Alma Talent: Assistentti Forum 2022 - Menesty työn murroksessa 26.1.- 27.1.2022

Mika Pesonen: ”Suora palaute syö hampurilaispalautteen aamupalaksi”

Tässä osallistujien kaikki kommentit:

1) Mika oli innostava ja puhui täyttä asiaa ihanasti murteella. Esityksestä sain paljon oppia palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen. Tärkeä ja hyödyllinen, erittäin hauska!

2) Hyviä vinkkejä palautteen antamiseen ja saamiseen. Pidin Pesosen tyylistä, KOSKA hän esiintyi rempseän huumorintajuisesti. 🙂 Oli miellyttävä seurata ja kuunnella.

3) Mika on hyvä ja eläväinen puhuja, joskin ehkä turhan aggressiivinen minulle. Sisältö oli kuitenkin todella silmiäavaava, erityisesti psykologisen turvallisuuden tärkeys jäi mieleen. Sain paljon mietittävää palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen.

4) Todella hyvä ja antoisa sisältö. Kruunasi mukaansatempaava puhuja.

5) Energinen, hauska, mukaansatempaava. Jäin miettimään ja pohtimaan tätä paljon

6) Mikalla mahtavan persoonallinen tyyli, erittäin mielenkiintoinen. Tämä jäi myös itseltäni kesken, joten sisältö jäi vielä vähän auki. Mutta sen mitä ehdin kuunnella niin sisältö oli ainakin itselleni todella mielenkiintoinen, palautteiden saaminen ja antaminen on meille ihmisille jotenkin hankalaa… 🙂 Aion katsoa tämän esityksen vielä linkistä tulevina päivinä.

7) Tuntui hieman hermostuneelta, koska hyppi vähän asiasta toiseen ja välillä puhui hieman ristiin. Aihe oli hyvä ja laittoi miettimään ettei palaute olekaan ihan yksioikoinen asia jaan terminologia täytyy käsittää ja millaista mikäkin on. Avasi myös miettimään että ehkä omaakin palautteenantoa voisi harjoitella ja kehittää.

8) Mika oli piristävä tyyppi! Palautteen saaminen ja antaminen on haastavaa ja tästä sai kyllä eväitä kumpaankin! Ei kuitenkaan hampurilaista. 🙂

9) Tosi ajatuksia herättävä sisältö, joka laittoi miettimään omalta kohdalta, kuinka tärkeätä olisi itsekin osata antaa ja vastaanottaa palautetta rakentavalla, hyödyllisellä tavalla. Innostava esitystapa, josta huokui vahva kokemusperäinen tieto.

10) Mikä mies ja mikä esiintyjä! Hyvä oli – tykkäsin! Hänen reipas esiintymistyyli puri ainakin minuun. Kun vaan muistaisi käyttää kaikkia näitä oppeja. Ajattelin ehdottaa Mikaa meidän talon esimiesten tilaisuuteen puhujaksi.

11) Loistava esitys ja esiintyjä! Toisen päivän paras osuus. Jäi mieleen paljon pohdittavaa.

12) Mika kertoi aiheestaan hyvin selkeästi ja antoi paljon samaistuttavia esimerkkejä. Helppoa kuunneltavaa ja erittäin hyödyllisiä oppeja jokaisen (työ)elämään!

13) Ehkä päivien hauskin ja vetävin esiintyjä! Osasi tuoda asiansa erinomaisesti, persoonallisesti ja lämpimästi.

14) Tämäkin täytynee katsoa uudestaan, kun selkeää muistikuvaa ei ole.

15) Hyviä vinkkejä palautteen antamiseen ja annetun palautteen vastaaottamiseen / ymmärtämiseen. Herätti myös se, että kehu ei ole palaute. Mieleen jäi erityisesti ”ole jämäkkä asioille, lempeä ihmisille”. Tästä tulee ohjenuora itselle tästä eteenpäin.

16) Hyvää asiaa

17) Palautteen anto ja vastaanotto on yksi aihealueista, jossa itse haluaisin kehittyä, joten tämä puheenvuoro tuli hyvään saumaan. Aihe piti otteessaan koko puheenvuoron ajan ja Mikan esiintymisessä oli hyvä draivi ja hän oli eloisa sekä mukaansatempaava.

18) Mika puhui energisesti ja hyvästä aiheesta. Sisältöä olisi voinut tiivistää tosin. Tykkäsin kuitenkin konkreettisista ohjeista kuinka antaa esim. rakentavaa palautetta.

19) Mika oli suora ja rehti esiintyjä ja pidin hänen tyylistään esiintyä. Ja on kyllä hyvä muistuttaa, että miten monella tapaa asioista voi puhua ja mikä vaikutus sillä on vastaanottajaan. .ja miten ottaa vastaan myös negatiivista palautetta oikealla tavalla. Joutunee tekemään vähän kotiläksyjä tämän aiheen tiimoilta… 🙂

20) Tärkeä aihe, hyvin esitetty ja Mika on innostava esiintyjä. Täytyy ottaa vinkit käyttöön ja harjoitella, että osaa antaa/vastaanottaa palautetta paremmin.

21) Hauska tapa esittää , hyvää asiaa

22) Tosi tärkeä aihe, joka vaatii opettelua työ- ja henkilökohtaisessa elämässä. Erittäin hyvä esiintyjä, koska huumori puree aina.

23) Jaettu ensimmäinen sija päivän parhaan esiintyjän tittelistä 🙂 Mikaa olisi kuunnellut kauemminkin, esitykestä jäi paljon ”mitä otan mukaani” päällimmäisenä se että palautteen antajaa pitää arvostaa ja kunnioittaa, sen esille ottaminen on voinut olla vaikeaa ja omasta kokemuksesta tiedän ettei ole todellakaan helppo antaa aina negatiivisesti rakentavaa palautetta. Jatkossa yritän olla jämäkämpi asioille 😉

24) Energinen esitys, hyvä erittely kehun, moitteen, suoran palautteen välillä. Näitä ei olekaan itse pysähtynyt analysoimaan tarkemmin. Ja se, että pitää pysähtyä miettimään myös sen vastapuolen tilannetta – aitous ja oikea-aikaisuus jne.

25) Hyviä arkielämän esimerkkejä, joilla viesti tuli perille ja ymmärrykseen. Pidin reippaasta esitystyylistä, niin pysyi innostus seurata koko ajan korkealla. Jatkossa muistan kesittyä antamaan enemmän palautetta pelkkien kehujen sijasta. 🙂

26) Tuttua asiaa, mutta hyvä muistutulla mieleen. Mikalla eläväinen ote esiintymiseen ja hyvät esimerkit.

27) Hyviä pointteja ja vaikka osan asioista olen jo tiennyt, niin sain tästä muistutuksen yrittää vielä enemmän muuttaa omaa käytöstään. Olla se rohkea esimerkki työyhteisössä. En kyllä pitänyt hänen tyylistään, mutta ehkä meillä ei vain persoonallisuudet natsaa.

28) Pidin todella paljon tästä aiheesta! Hyvä esiintyjä