Mikan videokoulu

Osa 1: Miksi kuvata videoita?

Video ei ole itsetarkoitus. Parhaimmillaan se toimii erinomaisesti, heikoimmillaan tuhoaa hyvän tarkoituksen.

Videokuvaus arkipäiväistyy ja se kuuluu kansalaistaitoihin. Esimerkiksi työnhaussa tai opiskelussa käytetään videoita jatkuvasti. Enää ei riitä, että on kuvattu jotakin. Laadun pitää olla riittävän hyvää. Onneksi perusasioilla pärjää.

Osa 2: Videon suunnittelu.

Kuten kaikki esiintyminen, videokuvaus ja kameran edessä oleminen kannattaa suunnitella: Miksi? Kenelle? Miten? Missä kuvataan? Miksi auto ei ole hyvä kuvauspaikka?

Osa 3: Pelit ja vehkeet

Millaiset välineet tarvitaan, jotta voi kuvata hyvän videon. Milloin tarvitaan ammattilaista ja milloin pärjää perusvälineillä? Voiko kännykkäkameralla onnistua? Tarvitaanko mikrofonia?

Osa 4: Miten kameran edessä ollaan?

Katsotaanko kameraan vai viileästi kameran ohi? Mitä kehonkieli kertoo? Istuako vai seisoa? Mitä jos kutsu käy televisioon?

Osa 5: Kuvausvinkit

Kävin Madeiralla Funchalissa kuvaamassa vinkkejä. Katso tästä, miksi kannattaa kuvata vaakaan? Mikä on jalkazoomi? Mikä on sopiva kuvasuhde? Mitä on ruiskumaalaus? Kuinka kuvaat itseäsi läppärillä?

Osa 6: Editointi

Näytän tällä videolla kädestä pitäen kännykällä kuvatun videon editointia Pinnacle Studio-ohjelmalla. Sopii myös muiden ohjelmistojen opasteeksi. Ota perusasiat haltuun! Parhaan tuloksen saat, jos sulla on kaksi konetta käytössä. Toisella teet ja toisesta lunttaat.

Osa 7: Loppukannustus

Kokeile ja treenaa. Opi virheistäsi ja ennen kaikkea muiden virheistä. Oppimiskäyrä on tosi jyrkkä. Hyvä siitä tulee!